top of page

At (Haziran) Ayı


Çin Takvimine göre 5 Haziran itibariyle At ayına girmiş bulunmaktayız.

At ayı : 甲 ( yang ağaç)

午 ( ateş)

olmak üzere iki ayrı element ile tanımlanmaktadır.

Çinlilere göre yeryüzü 5 elementin birleşiminden oluşmaktadır. ‘ Ağaç, Ateş, Toprak, Metal ve Su’. Bu beş element arasında yapıcı ve yıkıcı bir döngü bulunmaktadır ve bu döngü ile binalarda, insanlarda, doğada kısacası yeryüzündeki herşeyde denge sağlanması gerekmektedir.

5 element döngüsüne göre ateş ağacı beslemektedir. Bu yüzden Çin astrolojisine göre at 12 burç arasında en kuvvetli ateş elementidir ve güneşi temsil eder. Bu yüksek ateş enerjisi sebebiyle ay içerisinde yangın riskleri yüksek aman dikkat..

Yang ağaç : 甲 dik duran ve çok nadir eğilen bir ağaç ile simgelenmektedir. Yang ağaç insanları güçlü inatçı kendi ilkeleri ve doğruları için mücadele eden baskıdan ve esnemekten hoşlanmayan insanlardır. Yang ağaç dönemleride bu yüzden uzlaşmada sorun yaşanan herkesin inatçı olduğu dönemler olarak görülür. Sizin de benim gibi kaderin dört sütununa göre ateş elementi olumsuz elementinizse etrafınızdakilere bu dönemde biraz sabır dileyebilirisiniz :)

Çin Astrolojisine göre 12 burç bulunmaktadır ve her bir burç bir hayvan ile simgelenmektedir. Batı astrolojisinde de olduğu gibi burçlar arasında uyumlar ve zıtlıklar mevcuttur.

Atlar kaplan, köpek ve keçi burçları ile uyumlu bir ilişki içerisindedir. Kaderin dört sütununa göre ateş elementiyle sorun yaşamayan kaplan köpek ve keçi burçları için uyumlu bir ay olacak.

At ve Fare burçları ise bu ay pek iyi gitmeyebilir. At gününde saatinde veya ayında doğanlar içinde sağlık problemlerinin olduğu bir ay olabilir. Özellikle kaderin dört sütununa göre ateş elementi olumsuz elementi olanlar için kalp,kan ve ateş ile ilgili konularda dikkat…

Fare su elementinin en güçlü olduğu burçtur. Az öncede bahsettiğimiz gibi at da ateşin en güçlü olduğu burç olduğu için Ateş x Su çatışması mevcuttur. Fare senesinde ayında gününde doğanlar için ateş su ile ilgili kazalara yol açabilir.

Bu zıtlıkları en aza indirebilmek için fare ve at burçlarını hemen alışverişe çıkıp keçili aksesuarlar alsın J ve ay buyunca üzerinde taşısınlar. :))

Bu ayki Feng shui güncellemelerimize gelirsek ;

Feng shuide 3 önemli kavram vardır : insan mekan ve zaman … Hiçbir mekan sürekli iyi yada kötü olamaz. Bir mekanın feng shuisi çıkarılırken önce uçan yıldırlar yönetimi ile mekanın yapıldığı zamana göre incelemesi yapılır ardından senelik ve aylık uçan yıldızlar teoremi çıkarılır ve zamana göre mekanda çözümlemeler yapılır.

Bu ayın uçan yıldız teoremine göre :

Bu ayın güzel yıldızları Kuzeybatı, Batı ve Güneybatı yönlerinde. Kuzeybatı yönünde bu ay bereket yıldıızmız var bu yıldızın etkisini arttırabilmek için kırmızı objelerimizi arttırabilir, hareketli objeler kullanabiliriz.

Diğer bereket yıldızımız ise bu ay batı ve güneybatı yönünde yine kuzey batı yönü gibi buralarda da kırmızı objeler hareketli su obejeleri kullanabiliririz.

Merkezimizde bu ay skandal ve dedikodu yıldızımız geliyor, etkisini azalmak için siyah ve metal objeler kullanabiliriz.

Güney yönünde senelik yıldızlarımızdan sorunlu olan 6 mevcut onun etkisini azatmak için 3 dal bambu bu aydan gelen hastalık yıldızımızın etkisini azaltmak için 6lı çin parası kullanabiliriz.

Güney doğu yönünde bu ay otorite güç ve hukuksal problemleri simgeleyen yıldızımız mevcut etkisini azaltmak için bitki özellikle 3 dal bambu olabilir ve siyah aksesuarlar kullanabiliriz.

Doğu yönümüzde senelik bereket yıldızımızın etkisini azaltan 5 yıldızımız geliyor. Metal bir rüzgar çanı koyabiliriz, aksesuarlarımızı metal ve siyah tercih edebiliriz. Kuzey doğu yönündede yine doğu yönümüzde aynı çüzümleri tercih edebiliriz.

En doğru çözüm için öncelikle mekanlarımızın uçan yıldızlar teoremine göre hesaplanıp daha sonra senelik ve aylık etkileşimlerinin incelenmesi gerektiğini unutmayalım..

Herkesin bol bereketli mutlu bir ay geçirmesi dileğiyle..


129 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page