top of page

Nisan ayı Feng Shui Etkileri

Güncelleme tarihi: 9 Tem 2020

Feng shui, zaman mekan ve insan faktörünün 3’ünü bir alada ele alan bir sistemdir. Feng shuiye göre hiçbir mekan sonsuza dek iyi yada kötü olmaz senelik, aylık hatta anlık değişen enerjilerle mekanlarımızın bize yaşattıkları da değişir.


Nisan ayı feng shui etkilerine göre bakalım bu ay mekanlarımızı ve bizi neler bekiyor?



Merkez: Skandalları tetikleyen 7 yıldızı 2020 yılının feng shui enerjilerine göre bu sene merkezde. Bu alanda bu yıldızın etkisini azaltmak için şeffaf vazoda 3 dal bambu kullanılması tavsiye edilir. Nisan ayı feng shui etkilerine göre 6 hukuksal problem yıldızı da bu alanda etki gösterdiği için ağaç elementini bolca evlerimizin merkezinde kullanmamız bu iki yıldızın etkisini azaltacaktır. Bu alanda mavi ve yeşil renklerini kullanabilirsiniz.


Güney : 2020 yılından hastalık yıldızı, nisan ayı feng shui etkilerinden de akademik yıldız gelmekte. Bu alanda hastalık yıldızının etkisini azaltmak ve 1 akademik yıldızın etkilerini arttırmak için siyah ve metal kullanabilirsiniz. Yıl boyunca siyah 6lı çin parası hastalık yıldızının etkisini azaltacaktır.


Güney Doğu : Nisan ayı feng shui etkilerinde 5 kaza bela yıldızımız bu alana denk gelmekte. Ayın en olumsuz etkisi bu yönde diyebiliriz. Bu alanı çok aktive etmemeli ve metal aksesuarlar, gri, beyaz, siyah renklerini kullanabilirsiniz.


Doğu : Nisan ayı feng shui etkilerine göre bu alana 4 aşk yaratıcılık yıldızı denk gelmekte. Ancak senelik 5 kaza bela yıldızı bu alanda olduğu için maalesef 4 yıldızını aktive etmek doğru olmayacaktır. Sene boyunca kaza bela yıldızının etkisini azaltmak için metal aksesuarlar, siyah, beyaz, gri tonları ve metal rüzgar çanı kullanılmalı.


Kuzey Doğu : Nisan ayı feng shui etkilerine göre ayın 2. Bereket yönü diyebiliriz. Özellikle akademik çalışma yapan, sınava hazırlananlar için güzel bir alan. Bu alanda Nisan ayı feng shui etkilerine göre 9 Bereket yıldızı mevcut. Mekanın kendi haritasında olumsuz bir yıldız yoksa aktive etmek için hareketli obje, kırmızı tonları kullanılabilir. Ancak mekanın kendi haritasında olumsuz bir yıldız varsa ters etki yaratabilir doğru incelenmesi gerekir.


Kuzey: Nisan ayı feng shui etkilerine göre bu yönde hastalık yıldızı mevcut. Etkisini azaltmak için siyah objeler kullanabiliriz.


Kuzey Batı : 7 rekabet yıldızı Nisan ayı feng shui etkilerine göre bu yönde bulunmakta etkisini azaltmak için şeffaf vazoda 3 dal bambu ya da ahşap objeler kullanabilirsiniz.


Batı : Nisan ayı feng shui etkilerine göre bu ay en bereketli yön bu alan. Mekanın kendi haritasında olumsuz bir yıldız yok ise ateş ve ağaç elementi ile bu alandaki bereketi arttırabilirsiniz. Ancak mekanın kendi haritasında olumsuz bir yıldız varsa ters etki yaratabilir doğru incelenmesi gerekir.


Güney Batı : Nisan ayı feng shui etkilerine göre bu ay tartışma öfke yıldızı bu alanda. Etkisini azaltmak için kırmızı rengini kullanabilirsiniz. Böylelikle 2020 yılı feng shui enerjilerine göre bu alanda 4 aşk yaratıcılık yıldızı etkisinide arttırmış oluruz. Ancak mekanın kendi haritasında olumsuz bir yıldız var ise kırmızı ateş enerjisi kötü etki yaratabilir.

Feng Shui de doğru bir analiz elde edebilmek için aşağıdaki 3 ana başlığın birlikte incelenmesi en önemli faktördür. Yalnızca 1 maddenin etkisine göre düzenleme yapmak alandaki tüm etkileri doğru inceleyebilmek için yeterli değildir.

• Luo pan pusula ile hazırlanan uçan yıldızlar analizi :

Doğru feng shui analizi için öncelikle luo pan pusula ile binanın ölçümleri yapılır ve ardından mimari çizimleri üzerinde uçan yıldızlar hesaplamasına göre hangi alana hangi yıldızın geldiği tespit edilir.


• Çin astrolojisine göre kişilerin mekanla ve zamanla olan ilişkileri :

Mekanda yaşayan kişilerin Doğum tarihine göre 4 Sütun Analizi hazırlanır ve mekandaki uçan yıldızların etkileri yada seçilecek malzeme seçimleri kişilerin 4 sütun analizine göre belirlenir. Örneğin mekanda hastalık yıldızı aktifse bu o alandaki herkesin bundan etkileneceği anlamına gelmemektedir. Analiz sonrasında mekanlarda kullanılacak elementler kişinin 4 sütun analizine göre iyi yada kötü elementlerine göre de değerlendirilip seçilmektedir.


• Zamanın mekanlara etkisi:

Zaman Feng shui analizlerinde en önemli kavramlardan birisidir. Bir mekan her yıldan aydan hatta saniyelerden bile enerji değişimleri olmaktadır. Doğru bir analizde öncelikle mekanın doğum tarihine göre enerji haritası hazırlanıp ardından yıl ve hatta aydan gelen değişimlerin mekandaki enerjilere etkileri incelenmektedir.


Yaşadığın mekanlarda feng shuiye göre nasıl enerjiler var öğrenmek istiyorsan aşağıdaki iletişim formu linkine tıklayarak benimle iletişime geçebilirsin :)


143 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page