top of page

Temmuz Keçi Ayı Feng Shui Enerjileri

Feng shui, zaman mekan ve insan faktörünün 3’ünü bir alada ele alan bir sistemdir. Feng shuiye göre hiçbir mekan sonsuza dek iyi yada kötü olmaz senelik, aylık hatta anlık değişen enerjilerle mekanlarımızın bize yaşattıkları da değişir.


Temmuz ayı uçan yıldız haritasına göre bakalım bu ay mekanlarımızı ve bizi neler bekiyor?


Güney : 2020 şubat ayına kadar feng shui enerjileri açısından dikkatli olmamız gereken bir yön. Aylık enerjilerden de 7 rekabet skandal yıldızı etkisi mevcut. İki yıldızın etkisini azaltmak için sene boyunca siyah renk ve ay boyunca şeffaf vazo içerisinde 3 dal bambu kullanmalıyız.

Güney Doğu : 2020 senesi boyunca feng shui enerjilerinden hukuksal problem yıldızı mevcut. Feng shui aylık etkilerden hastalık yıldızı denk geliyor. Bu alanda iki yıldızının etkisini azaltmak için sene boyunca şeffaf vazo içerisinde 3 dal bambu ve siyah bir obje kullanabiliriz.


Doğu: Yıl boyunca feng shui enerjileri açısından en sıkıntılı olan yönümüz. 2020 şubat ayına kadar bu yönde özellikle kapısı olanlar dikkatli olmalı Aylık Feng shui enerjilerinden akademik başarı yıldızı gelmiş. Aylık etkilere göre çalışma alanı olarak kullanacağımız bir enerji olsada 5 kaza bela yıldızı sebebiyle bu alanı aktif kullanmamanızı öneririm. Çözüm için mutlaka sene boyunca metal bir obje metal rüzgar çanı olabilir bu alanda kullanılmalı.


KuzeyDoğu : 2020 senelik feng shui enerjilerine göre akademik başarı yıldızı aylık feng shui enerjilerine göre ise hukuksal problem yıldızı mevcut. Beklenmedik hukuksal olaylar cezalar vb etkenlerden uzak kalmak için ay boyunca şefaf vazo içerisinde 3 dal bambu ya da mavi, yeşil bir obje kullanabilirsiniz.


Kuzey : Aylık feng shui etkilerine göre bereket yıldızımız bu alanda, 2020 feng shui enerjilerine göre 3 tartışma, öfke yıldızı mevcut. Hem 3 yıldızının etkisini azaltmak hemde 8 bereket enerjisinin etkisini arttırmak için kırmızı, turuncu, mor, pembe renkleri kullanılabilir. Ancak mekanın kendi uçan yıldız haritasını bilmiyorsak bu alanda ateş elementini kullanmak biraz riskli olabilir. Mekanın kendi natal feng shui haritasına göre hastalık ve kaza bela yıldızı var ise aylık etkilerdeki bereketi arttıralım derken bu en olumsuz iki yıldızın etkisini arttırmış olabiliriz. Özellikle içinde bulunduğumuz sıkıntılı bu süreçlerde hastalık yıldızı en dikkatli olmamız gereken yıldız.

Kuzey Batı ve Güney Batı : Bu iki yön hem aylık hem de senelik etkilerden aşk, yaratıcılık ve bereket enerjileri ile aktif. İki yıldızında etkisini arttırmak için ateş elementini kullanmak gerekir ancak yine kuzey yönündeki gibi mekanın kendi fen shui haritasını bilmediğimiz için dikkatli olmakta fayda var.


Batı : 2020 feng shui enerjilerine göre 9 bereket yıldızı , aylık feng shui etkilerine göre 5 kaza bela yıldızı mevcut. Bu ay dikkatli olunması gereken yönlerden birisi de batı yönü . En olumsuz kaza bela yıldızımız bu yönde bu ay etkisini azaltmak için metal bir ıbje yada kullanabiliyorsak metal bir rüzgar çanı koyabiliriz.

Feng Shui de doğru bir analiz elde edebilmek için aşağıdaki 3 ana başlığın birlikte incelenmesi en önemli faktördür. Yalnızca 1 maddenin etkisine göre düzenleme yapmak alandaki tüm etkileri doğru inceleyebilmek için yeterli değildir.


• Luo pan pusula ile hazırlanan uçan yıldızlar analizi :

Doğru feng shui analizi için öncelikle luo pan pusula ile binanın ölçümleri yapılır ve ardından mimari çizimleri üzerinde uçan yıldızlar hesaplamasına göre hangi alana hangi yıldızın geldiği tespit edilir.

• Çin astrolojisine göre kişilerin mekanla ve zamanla olan ilişkileri :

Mekanda yaşayan kişilerin Doğum tarihine göre 4 Sütun Analizi hazırlanır ve mekandaki uçan yıldızların etkileri yada seçilecek malzeme seçimleri kişilerin 4 sütun analizine göre belirlenir. Örneğin mekanda hastalık yıldızı aktifse bu o alandaki herkesin bundan etkileneceği anlamına gelmemektedir. Analiz sonrasında mekanlarda kullanılacak elementler kişinin 4 sütun analizine göre iyi yada kötü elementlerine göre de değerlendirilip seçilmektedir.

• Zamanın mekanlara etkisi:

Zaman Feng shui analizlerinde en önemli kavramlardan birisidir. Bir mekan her yıldan aydan hatta saniyelerden bile enerji değişimleri olmaktadır. Doğru bir analizde öncelikle mekanın doğum tarihine göre enerji haritası hazırlanıp ardından yıl ve hatta aydan gelen değişimlerin mekandaki enerjilere etkileri incelenmektedir.

Yaşadığın mekanlarda feng shuiye göre nasıl enerjiler var öğrenmek istiyorsan aşağıdaki iletişim formu linkine tıklayarak benimle iletişime geçebilirsin :)

224 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page