top of page

Feng Shui Nedir ?


Aslında hepimiz feng shui nedir biliyoruz ve hissediyoruz desem...

Hiç bilmediğimiz bir şeyi nasıl hissedelim ki diyorsunuz değil mi?

Bugün girdiğiniz kaç mekandan girer girmez sıkıntıyla hemen kaçmak istediniz ya da kaç mekanda aslında 10 dakikalık işiniz varken yarım saat oturup kaldınız? Hep konuştuğunuz şu köşedeki konumu çok iyi olmasına rağmen kim ne açarsa açsın tumayan dükkan var ya, ya da kalitesi ötekilerden daha düşük olmasına rağmen sokakta en çok iş yapan kafe... İşte tüm bu hissettiklerimizin sebebi Feng Shui... Mekanların hayatımızdaki etkileri bu kadar büyükken onları görmezden gelmeyip doğanın bize verdiği muhteşem bir şansı kullanıp doğru feng shui uygulaması ile daha huzurlu bereketli alanlar oluşturmak bizim elimizde.

Kökleri 6000 yıl öncesine dayanan, sözlük anlamı rüzgar ve su olan Feng shui, doğanın evrensel enerjilerini yaşadığımız mekanlarda ve hayatımızda harekete nasıl geçirebileceğimizi, negatif enerjileri nasıl azaltarak hayatımızdan ve mekanlardan uzaklaştırabileceğimizi bize gösteren muhteşem bir rehberdir.

Doğa da her şey bir denge içerisindedir. İnsan yaşadığı mekanlarda da hep bu yüzden dengeyi aramaktadır. Feng Shuiye göre herşey beş elementten ( metal, su, ağaç, ateş, toprak) oluşmaktadır. Doğru Feng Shui uygulamaları ile mekanlarda bu beş elementin dengesi sağlanıp hayatımızdan olumsuzlukları en aza indirgeyebilir, olumlu şeyleri arttırabiliriz.

Doğru bir Feng shui uygulamasında;

  • Öncelikle mekanın ölçekli bir çizimi hazırlanır.

  • Luo pan pusula ile yapılan ölçümler sonrasında mekanın haritası çıkartılır ve çizim üzerine yerleştirilir.

  • Uçan yıldızlar yöntemi ile mekanlardaki negatif ve pozitif yıldızlar çıkartılır.

  • Mekanın çevre analizleri yapılır.

  • Mekanı kullanan kişilerin doğum tarihlerine göre 4 sutun analizi çıkartılır ve sans dönemleri incelenir.

  • Tüm bu bilgiler doğrultusunda mekandaki pozitif yıldızların etkisini arttırılıp, negatif yıldızların yok edilmesi sağlanır.

152 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page