top of page

2020 Yılı Feng Shui Etkileri

Çinlilere göre senenin başlangıcı bahar bayramıdır. Bayramlar bizim hicri takvimimiz gibi onlarda da ay takvimine göre kutlanır ve her sene tarihi değişir. Bu sene bahar bayramı ve yeni yıl kutlamalarına 25 ocakta başladılar. Mekanlarımızda Feng shui düzenlemeleri yaparken ya da bazi çin astrolojisine göre hesaplamaları yaparken Çin sistemine göre güneş takvimi kullanılmakta. Güneş takvimine göre 2020 yılı 4 Şubat itibari ile başlamış durumda. Bu yüzden mekanlarımızda 2020 yılının feng shui düzenlemelerini 4 Şubat 2020 ve 3 şubat 2021 tarihleri arasında aktive edeceğiz.

Öncelikle Feng Shui ve doğru bir analiz hakkında kısa bir bilgi verecek olursak 😊

Doğada her şey bir denge üzerine kurulmuştur. Denge bozulduğu sürece ortaya problemler sıkıntılar çıkmaktadır. Her şeyin ne fazlası ne de azı yeterlidir önemli olan bir denge içerisinde olabilmemizdir. Çin metafizik sistemi olan feng shuiye göre insan doğada bulunan bu dengeyi kendi hayatında mekanlarında aramaktadır. Doğru feng shui analizleri ile mekanlarımızda ve kendimizde 5 element ile bu dengeyi sağlayıp hayatımıza daha bolluk bereket çekmeyi, olumsuzlukları yok etmeyi başarabiliriz.

Feng Shui analizlerinde ele aldığımız 3 ana başlık bulunmakta ;

  • Luo pan pusula ile hazırlanan uçan yıldızlar analizi :

Doğru feng shui analizi için öncelikle luo pan pusula ile binanın ölçümleri yapılır ve ardından mimari çizimleri üzerinde uçan yıldızlar hesaplamasına göre hangi alana hangi yıldızın geldiği tespit edilir.

  • Çin astrolojisine göre kişilerin mekanla ve zamanla olan ilişkileri :

Mekanda yaşayan kişilerin Doğum tarihine göre 4 Sütun Analizi hazırlanır ve mekandaki uçan yıldızların etkileri yada seçilecek malzeme seçimleri kişilerin 4 sütun analizine göre belirlenir. Örneğin mekanda hastalık yıldızı aktifse bu o alandaki herkesin bundan etkileneceği anlamına gelmemektedir. Analiz sonrasında mekanlarda kullanılacak elementler kişinin 4 sütun analizine göre iyi yada kötü elementlerine göre de değerlendirilip seçilmektedir. Mekanda

  • Zamanın mekanlara etkisi:

Zaman Feng shui analizlerinde en önemli kavramlardan birisidir. Bir mekan her yıldan aydan hatta saniyelerden bile enerji değişimleri olmaktadır. Doğru bir analizde öncelikle mekanın doğum tarihine göre enerji haritası hazırlanıp ardından yıl ve hatta aydan gelen değişimlerin mekandaki enerjilere etkileri incelenmektedir.

Feng Shui de doğru bir analiz elde edebilmek için bu 3 ana başlığın birlikte incelenmesi en önemli faktördür. Yalnızca 1 maddenin etkisine göre düzenleme yapmak alandaki tüm etkileri doğru inceleyebilmek için yeterli değildir.

2020 Yılının Feng Shui etkileri ve mekanlarımıza etkileri:

Bereketi destekleyen 8 yıldızı : 2020 yılının feng shui enerjilerine göre en bereketi temsil eden 8 yıldızımız kuzey batı yönünde. Bu alanda mekanın mevcut enerji haritasında sıkıntı bir yıldız olmadığı sürece bereketi arttırmak için bol hareketli objeler, batı yönüne doğru bakan aynalar kullanabiliriz. Pencerelerimiz kapılarımız bu alana geliyor ise bol bol açık bırakıp havalandırmalıyız.

Gelecek bereketi destekleyen 9 yıldızı : 2020 yılının feng shui enerjilerine göre bu sene Batı yönünde bu alanda da bereket ve mutlu olaylar enerjisini arttırmak için aktif kullanılan bir alan olarak kullanılması, hareketli objelerin olması, kırmızı renginin bol olması tercih edilir.

Bu sene giriş kapısı kuzey batı yada batı yönünde olanlar mekanın kendi uçan yıldız haritasında olumsuz bir yıldız yok ise bereketli bir yıl geçirecekler diyebiliriz 😊

Aşk ve ilişkileri destekleyen 4 yıldızı : 2020 yılı feng shui enerjilerine göre 4 yıldızımız Güney Batı yönünde. Bu yönü özellikle aşk hayatında sıkıntılar yaşayan, çocuk yapmakta zorlanan kişilerin iyi kullanması gerekmekte. Bu alanlarda mekanın mevcut analiz tablosunda uyumsuz bir yıldız olmadığı sürece kırmızı, turuncu, mor renklerini kullanabilirsiniz. Bu alana size aşkı anımsatan tablolar objeler yerleştirebilirsiniz. Feng shui ile ilişkilerimi yoluna koymak istiyorum diyorsanız Feng shui ile hayatınıza aşk katın yazımı linke tıklayarak okuyabilirsiniz

Akademik başarıyı destekleyen 1 yıldızı : 2020 yılının feng shui enerjilerine göre bu sene Batıda akademik alanda başarı elde etmek istiyorsak kendimize, ya da çocuklarımızın derslerinde daha başarılı olmasını istiyorsak onlara bu alanlarda çalışma mekanları yaratabiliriz

Kaza ve sıkıntıları tetikleyen 5 Yıldızı : 2020 yılının feng shui enerjilerine göre en sıkıntılı olan yıldızımız 5 kaza bela yıldızı doğuda, mekanın kendi uçan yıldız haritasında bu alanda olumlu bir yıldız olmadığı sürece bu sene doğu yönünde çok hareketli alanlar yaratmamalıyız. Özellikle bu yönde kapısı olanların mutlaka bu alana metal rüzgar çanı koyması, bu alanda ateş elementini aktif hale getirmemesi gri, siyah, beyaz tonlarını kullanması tercih edilir.

Hastalığı tetikleyen 2 Yıldızı : 2020 yılının feng shui enerjilerine göre bu sene Güneyde bu alanada hastalık yıldızıın etkisini azaltmak için aktif alanalar olarak kullanmamak tercih edilir. Etkisini azaltmak için 6’lı siyah çin parası kullanabilirsiniz.

Kavga ve tartışmaları tetikleyen 3 yıldızı : 2020 yılının feng shui enerjilerine göre 3 yıldızı bu sene kuzey yönünde, meaknın kendi uçan yıldız haritasında olumlu bir yıldız olmadığı sürece bu yönün çok aktif kullanılmaması tercih edilir. 3 yıldızı iletişim sıkıntısı, kavga ve öfke sorunlarına yol açmaktadır. Etkisini azaltmak için kırmızı renginin kullanılması tercih edilir. Özellikle giriş kapısı kuzey yönünde olanların dikkatli olmasını öneririm

Skandalları tetikleyen 7 yıldızı : 2020 yılının feng shui enerjilerine göre bu sene merkezde bu alanda bu yıldızın etkisini azaltmak için şeffaf vazoda 3 dal bambu kullanılması tavsiye edilir.

Hukuksal problem ve otorite sıkıntılarını tetikleyen 6 yıldızı : 2020 yılının feng shui enerjilerine göre bu sene Güney Doğuda. 6 yıldızı hukuksal anlanma sıkıntılara, otorite, güç patronumuz ya da iş verensek devlet vs gibi bizden üstün kurumlarla sıkıntı yaşayabileceğimiz gösterir. Bu alanların çok aktif kullanılmaması ve etkisini azaltmak için yine şeffaf vazo içinde 3 dal bambu kullanılması tavsiye edilir.

2020 yılının feng shui enerjilerine göre seneyi temsil eden Grand duke yıldızı bu sene Kuzeyde. bu alanlarda giriş kapınız yada binanızın ön cephesi bu alana bakıyorsa bu yıl o mekanda tadilat işlerine başlamayın. Bu enerjiye dönük oturmak ona kafa tutmak anlamına gelmektedir. İşyerinizde ya da çalışma alanlarınızda yüzünüzü Kuzeye dönük oturmayın. Sırtınızın bu yöne dönük olması size bu enerjinin gücünden yararlanma imkanı sağlayacaktır.

Sizde mekanlarınızın uçan yıldız haritasının çıkartılıp, mekana özel zamansal etkileşimleri hakkında bilgi almak isterseniz aşağıdaki iletişim formu linkine tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

196 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page